Ακροπόλεως 47, Περιστέρι | Τηλ: +30 210 5788500

 Σόλωνος 39, Κολωνάκι | Τηλ: +30 2103618414

Ποσά επιδότησης της αγοράς καυσίμων κυμαινόμενα από 45 έως 100 ευρώ εισέπρα[1]ξαν χθες και αναμένεται να λάβουν και σήμερα περίπου 1,8 εκατ. πολίτες.

Πρόκειται για πολίτες που υπέβαλαν πρόσφατα τις σχετικές αιτήσεις στην ψηφιακή πύλη vouchers.gov.gr. H επιδότηση (Fuel Pass 2) κα[1]λύπτει το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2022.

Με λίγα «κλικ» από το κινητό τηλέφωνο ή από τον υπολογιστή τόσο οι ιδιοκτήτες ακινήτων όσο και οι επαγγελματίες (δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, δασολόγοι) μπορούν πλέον από το σπίτι ή το γραφείο τους, γλιτώνοντας μετακινήσεις και «στήσιμο» στις ουρές, να συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες της κτηματογράφησης, αλλά και να αξιοποιούν τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται στα Κτηματολογικά Γραφεία όλης της χώρας.

Δύο νέα ηλεκτρονικά κέντρα καταγραφής και παρακολούθησης των οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων έρχονται από το 2023.  Πρόκειται για την Ανεξάρτητη Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης που συστήνει το υπουργείο Οικονομικών και το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων που δημιουργεί η Τράπεζα της Ελλάδος.

Χιλιάδες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, φορολογίας ακινήτων και άλλων φορολογικών αντικειμένων βρίσκονται στο στόχαστρο των φοροελεγκτικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πρόκειται κυρίως για φορολογικές υποθέσεις που αφορούν το έτος 2016 και παραγράφονται οριστικά στις 31/12/2022, καθώς το περιθώριο που έχουν οι εν λόγω υπηρεσίες για να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχων είναι πλέον μικρότερο από έξι μήνες.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα. Έτσι σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.

Αναπροσαρμογές της τελευταίας στιγμής στα τιμολόγια ρεύματος που ισχύουν από σήμερα για όλο τον Αύγουστο έφερε η ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία τέθηκε πλαφόν στις πάγιες χρεώσεις ύψους 5 ευρώ το μήνα και παράλληλα απαγορεύτηκε η έμμεση εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής. Όσοι προμηθευτές υπερέβαιναν τα όρια που έθεσε το ΥΠΕΝ προχώρησαν σε αλλαγές των τιμοκαταλόγων τους που τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα 1η Αυγούστου.

Σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις μπορούν να εξοφλήσουν φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι τις οφειλές που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Οι εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής είναι πλέον 3.

Πρεμιέρα κάνει σήμερα Παρασκευή το Fuel Pass 2. Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων ανοίγει εντός της ημέρας και οι πρώτοι που θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση είναι οι πολίτες των οποίων ο  ΑΦΜ λήγει σε 0 και 1. Σταδιακά και μέχρι τις 3 Αυγούστου 2022  η πλατφόρμα του Fuel Pass 2 θα ανοίξει για όλους τους πολίτες ενώ θα παραμείνει ανοιχτή για τις αιτήσεις έως τις 29 Αυγούστου 2022.

Τη δυνατότητα να κερδίσουν έκπτωση 3% όσοι φορολογούμενοι επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος έως τις 31 Αυγούστου παρέχει η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών αργά χθες το βράδυ.

Η διατήρηση της συγκεκριμένης δυνατότητας παρέχεται μετά και την απόφαση, όπως προβλέπεται στην τροπολογία, για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου. Παράλληλα προβλέπεται η καταβολή των δύο πρώτων δόσεων του φόρου (για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο) έως το τέλος Αυγούστου.